Hos AB Electric er vi specialister inden for følgende automationsløsninger:

Styretavler

Vi leverer brugervenlige styretavler, der specialbygges efter dine behov. Alle tavler bygges på vores værksted i Kolding og leveres til kunder i hele verden

PLC systemer

Vores ingeniører er eksperter i programmering, fejlfinding og konfiguration af PLC systemer fra Siemens & Allen Bradley/Rockwell

Servo drev

Vi konfigurerer, servicerer og udskifter styringer til servo drev, motorer og gear og har stor erfaring med systemer fra Lenze og Allen Bradley/Rockwell

Frekvensomformere

Vi installerer og programmerer frekvensomformere af alle fabrikater til motorstyring. Hvad end du ønsker en frekvensomformer fra Lenze, Danfoss, Allen Bradley eller andre, så leverer vi

SCADA & HMI systemer

Vi hjælper med design, konfiguration, programmering og idriftsættelse af SCADA & HMI systemer og har igennem de seneste 15 år udviklet vores eget AB-Electric SCADA, der er monteret på knap 400 systemer på anlæg i hele verden

Robotanlæg

Vi leverer dimensionering, konfiguration og installation af robotanlæg og har bl.a. udviklet løsninger inden for pallehåndtering, pakkelinjer og værktøjshåndtering

Procesoptimering

Vores stab af softwareingeniører har utroligt stor erfaring i programmering, vedligehold, fejlfinding og optimering af procesanlæg, og vi kan derfor hjælpe gennem hele processen, når din produktion skal effektiviseres

Industrielle netværk

Vi har været med helt fra starten og har derfor stor erfaring med at etablere netværk i industrien til kommunikation mellem procesanlæg og eksempelvis SCADA, PLC, CTS & HMI

Højteknologiske styringer

Hos os kan du få det udstyr, du har brug for til at styre og regulere dine maskiner til de optimale forhold. Vi har kun højteknologiske, automatiserede løsninger, der gør styring nemmere end nogensinde før

Nedenfor kan du læse mere om hvilke løsninger og services, vi tilbyder inden for automation:

Styretavler, der løser problemet og mere til

Hos AB Electric er vi specialister i at bygge styretavler og har leveret over 400 til kunder rundt omkring i hele verden. De er alle bygget lokalt på vores tavleværksted i Kolding af vores dygtige ingeniører.

Når du skal investere i en styretavle, er det absolut ikke ligegyldigt hvilken, du vælger, hvis du skal have et ordentligt resultat. Derfor sørger vi hos AB Electric altid for at få et indgående kendskab til din virksomhed og dine behov, før vi specialbygger en styretavle, der passer lige præcis til dig.

Vi bygger tavler hver eneste dag året rundt og besidder derfor stor ekspertise i at tilpasse, bygge, teste og montere tavler til kunder i både ind- og udland. Vores styretavler er yderst brugervenlige, let overskuelige og har selvfølgelig sikkerhed i højsædet.

Dit naturlige valg til programmering af PLC systemer

Vores 8 ingeniører har tilsammen mange års erfaring inden for programmering. Vi tør godt sige, at vi i dag besidder en unik viden og erfaring inden for programmering, fejlfinding og konfiguration af PLC systemer, og vi leverer til kunder over hele verden.

Vi er specielt eksperter, når det kommer til PLC systemer fra Siemens og Allen Bradley/Rockwell, men bruger også gerne systemer fra andre PLC fabrikater.

Hvad er en PLC?

PLC er en forkortelse for Programmable Logic Controller, hvilket på dansk ville være; programmerbar logisk styring eller programmerbar logikkontroller. En PLC er altså en lille computer, som bruges til automation af maskiner til eksempelvis produktion i industrien. Hvis du har en produktionsmaskine, har du derfor mange gange brug for en PLC til at styre den med.

Når du skal vælge en PLC, er det ikke ligegyldigt, hvilken du vælger. Vi anbefaler at elementer som kvalitet, leveringssikkerhed og udbredelse i markedet tages med i overvejelserne. Det er typisk en god investering at vælge et anerkendt produkt, hvor der er flere leverandører, som kan byde ind med support og reservedele, hvis der skulle opstå et behov for dette. Dette øger trygheden og leveringssikkerheden for dig som kunde.

Servo drev, motorer og gear

Hos AB Electric har vi stor erfaring med servo drev, motorer og gear. Vi har mange anlæg kørende ved kunder over hele verden, hvor vores styringer af servomotorer hjælper med produktion af en lang række forskellige produkter.

Vi har størst erfaring i drevsystemer fra Lenze og Allen Bradley/Rockwell og er altid opdateret på nyeste viden inden for området.

Vi hjælper blandt andet med:

 • Konfiguration
 • Servicering
 • Vedligeholdelsesplaner
 • Udskiftning

Frekvensomformere til motorstyring

Hos AB Electric har vi installeret flere hundrede frekvensomformere til motorstyring på anlæg rundt omkring i Danmark og sidder derfor inde med stor viden omkring programmering af frekvensomformere i alle fabrikater.

Vi forhandler primært frekvensomformere fra Lenze, Allen Bradley, Danfoss & ABB drev – men kan naturligvis stadig assistere med mange andre mærker.

Din lokale montør af SCADA/HMI systemer

SCADA og HMI systemer er styresystemer til overvågning, kontrol og dataindsamling af automationsprocesser i industrien.

Når det kommer til SCADA og HMI systemer kan det være svært at købe en færdig standardløsning. Derfor hjælper vi med at designe, konfigurere, programmere og idriftsætte SCADA & HMI systemer, så de passer til den enkelte kundes behov og ønsker.

Vi har allerede leveret succesfulde løsninger indenfor:

 • Vejesystemer til korn & foderstof
 • Procesanlæg
 • Maleanlæg

– og vi står klar til at udvikle driftsikre systemer, skræddersyet til din virksomheds behov.

Vi arbejder med Rockwell SCADA & HMI og har igennem de seneste 15 år udviklet vores eget AB-Electric SCADA, der er monteret på knap 400 systemer på forskellige anlæg rundt omkring i hele verden.

Din lokale robotleverandør

Med AB Electric er du sikret en professionel og dedikeret partner, når det kommer til dimensionering, konfiguration og installation af robotanlæg.

Vi kan blandt andet levere løsninger inden for pallehåndtering, pakkelinier og værktøjshåndtering. Vi har allerede installeret flere anlæg rundt omkring i Danmark og tager dig gerne med på referencebesøg.

Kontakt os for et tilbud eller mere information.

Procesoptimering af dine produktionsanlæg

Hvis du vil sikre dig, at dine produktionsprocesser er så effektive som muligt, kan du med fordel overveje at få udført procesoptimering hos os.

Vi har en stab af dygtige softwareingeniører med stor erfaring i programmering, vedligehold, fejlfinding og optimering af procesanlæg, der står klar til at skabe store besparelser for jer.

Som ordet indikerer, er der utroligt mange fordele ved procesoptimering. Når vi hos AB Electric går ind og procesoptimerer et produktionsanlæg, ser vi på processerne i alle deres enkelte dele, hvorefter vi kan optimere og effektivisere de steder, hvor det giver mest mening for at udnytte ressourcerne bedst muligt.

Vores fokus er altid på at skabe de størst mulige energibesparelser hos vores kunder samtidig med at nå de mål, kunden stiller, og dette skal ikke blot lette på omkostningerne, men også gerne på klimakontoen.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud eller læs mere om procesoptimering og fremstilling af procesanlæg her.

Industrielle netværk til kommunikation mellem procesanlæg

Grundet stor vækst på området har vi de seneste år fået stor erfaring med at etablere netværk i industrien til kommunikation mellem procesanlæg.

Vi har været med helt fra starten af denne udvikling og ved derfor, hvad der skal til for at opbygge et driftsikkert netværk, uanset om der er tale om protokoller som:

 • Profibus
 • Profinet
 • Ethernet-IP
 • Industriel ethernet
 • Eller en åben standard

Kontakt os for et tilbud eller mere information om hvilke løsninger, der kan passe til jeres virksomhed.

Vi leverer højteknologiske styringer til dine maskiner

Der er store fordele ved at bruge styring og regulering i industrien. Med styringer fra AB Electric bliver det let og overskueligt at holde styr på faktorer som temperatur, tryk og hastigheder så man undgår produktionsstop.

Vi leverer kun højteknologiske løsninger, der ved hjælp af automatisering gør styring og regulering så nemt for dig som muligt.

Har du spørgsmål, så rådgiver vi dig gerne i hvad styring og regulering kan gøre for dig, samt hvilke produkter og teknologier du kan drage mest nytte af til dine anlæg.

Kontakt os for en uforpligtende snak.

Vi er din lokale Honeywell distributør og Rockwell leverandør

Vi står klar med assistance, råd og vejledning til dit næste automationsprojekt

Brian Staub

Afdelingsleder Automation

Kontakt Brian for et tilbud eller en uforpligtende snak om hvilke løsninger, der kan fungere for din virksomhed

E-mail: [email protected]

Mobil: (+45) 42 95 41 70